Loading...

Weboldal sebesség optimalizálás, weboldal gyorsítása | SEO Expert

Oldal betöltődési sebességének maximális optimalizálása (CSS, JS, HTML, GZIP, képek optimalizálása...)

Sebesség optimalizálás ár: 30.000 Ft - 120.000 Ft (komplexitástól függően)

Miért szükséges?  A Google 220+ érzékenységi pontjai (G. algoritmus és ranking faktorok és speciálisabb tényezők összessége) között 2018-tól a sebesség gyorsítása az egyik fontos tényező lett, ezért különösen fontos, hogy a Google Speed Insight mobil eredménye 60% felett legyen. 2018. március 27-től a mobil-index az elsődleges, így a mobil sebesség  kardinális szempont. A Walmart állítása szerint átlagosan minden 0,1 másodperc javítás  (weboldal sebesség optimalizálás) +1% konverzió növekedést eredményezett (2012-ben is, nemhogy most, mikor az algoritmusnak ez ma egy különösen létfontosságú része lett). 2018. november 11-től a Google Lighthouse modullal drasztikusan szigorította a szabályokat, így ma már elfogadható a 50% körüli mobil sebesség is – persze minél nagyobb annál jobb, de azért ne menjen a UX rovására).

 

Mit tartalmaz az ár?

  • JS/CSS/Gzip/HTML stb. tömörítések, összefűzések elvégzése.
  • Képek és csatolmányok tömörítése, optimalizálása a nyitó oldalon.
  • Cache-Control (gyorsítótár) beállítása + összhangban a védelmi modulokkal.
  • A fentebb említettek manuálisan FTP-n keresztül ill. elsőnek 1 vagy 2 ingyenes bővítmény kiegészítésével.
  • Sebesség optimalizálás ingyenes (keresőoptimalizálás szolgáltatásban, hiszen ez szükségszerű része a keresőoptimalizálási munkának).
  • Amennyiben az előző módszer nem hozza meg a kívánt eredményt (80%+) úgy ~40 dolláros bővítmény vásárlása/szakszerű beállításaival együtt érhető csak el ez az eredmény (WordPress és pár ismertebb CMS rendszerek esetén vannak erre bevált modulok).
  • Természetesen nélkülözhetetlen: Sass, Less, SSD tárhely, az oldal adatkapcsolata biztonságos (SSL), mobileszközökre is optimalizált (AMP), a betöltődést segítő protokoll (HTTP/3) valamint a legfrissebb PHP verzió is, ám néhol a látogatószám/sok egyedi termékazonosító variáns (SKU) miatt  CDN, VPS ill. felhő-alapú szerverek szükségeltetnek.

Elkészítési idő: 3 munkanap. Szükséges adatok: FTP, admin és az adatbázis elérhetőségei. Fizetés: Elkészítés után előre utalással, e-számla ellenében. Átadás: Anyagiak beérkezésétől számítva 4 órán belül wetransfer.com-on keresztül.