Loading...

Borászati keresőoptimalizálás ⋆ ChrisDry

Borászatoknak webfejlesztési koordináció, borászati SEO tanácsadás

Borászati SEO Expert ára: 10.000 Ft / óra

Mit jelent a borászati keresőoptimalizálás?

 • Szeretné, ha pl. az “Szekszárd borászat” keresésre elsők közt jönne fel a Google találatai között?
 • Szeretné, ha a “Villányi Cabernet Franc” keresésre nem a Google kereső 2. oldalán jönne ki a borászata, hanem jóval előrébb?

Bármelyik kérdésre is igennel válaszolt, Önnek keresőoptimalizálásra van szüksége a borászati weboldalára vagy boros webshopjával kapcsolatban.

 

Kinek javasolt a borászati keresőoptimalizálás?

 • Annak, aki most indít új borászati honlapot vagy webshopot.
 • Annak, aki már működtet borászati honlapot vagy boros webshopot, de szeretné azt megújítani, és több felhasználóhoz eljuttatni.
TakSzöv. Borgála (2007-től.)

TakSzöv. Borgála (2007-től.)

Günzer-kótoló (2008.)

Günzer-kótoló (2008.)

WSET L1, L2 (2011.)

WSET L1, L2 (2011.)

Miért érdemes engem választani?

 

 1. Keresőoptimalizálásban a legjobb szakemberek között tartanak számon évek óta, a borászati keresőoptimalizálásban pedig nincs vetélytársam az országban, Európában is a Top-10ben tartanak számon. Jól ismerem a hazai fejlesztő piacot, több mint 30 fejlesztő céggel dolgoztam az elmúlt 15 évben közel 300+ projekten,  plusz 70+ borászatnak.

 2. WSET L3 – felsőfokú gyakorlati szaktudással rendelkezem: tasting vizsga – 2020. |  WSET L2 (középfok) – 2011. | WSET L1 (alapfok) – 2011.

 

További érvek szaktudásom mellett:

 • 16 év borászati tudósító ismerettel pontosan értem a borászatok igényeit és problémáit (hazai és nemzetközi borászati sajtótájékoztatók állandó tagja vagyok).
 • Vivino Magyarország 1 / 2. hely –  valóban sok bort kóstolok.
 • Vince Magazin és Borsmenta vendég borszakértői zsűritagja.
 • Rendszeres látogatója vagyok a hazai és nemzetközi boros rendezvényeknek: Vinitaly, ProWine, VinCe Budapest, Budapest Borfesztivál, Rozália, Vinagora Borgála, Winelovers-rendezvények, Borjour-ok, IFDT, Takarékszövetkezeti Borversenyek stb. valamint számos vidéki borászati  és több mint 50 különféle boros rendezvényen az elmúlt 10 évben. A kedvenc borászatokat Facebookon is napi szinten követem és legfontosabb magyar és nemzetközi borászati oldalaknak és csoportokban tagja is vagyok. A fontosabb hazai borászati személyekkel nagyon jó viszonyban vagyok. Ellenőrizd hány közös boros ismerősünk van a Facebookon, vagy a LinkedIn-en.
 • Zsűri tag voltam a Hungarian Wines Interwine: a benevezett magyar nyelvű borászati oldalakat/webshopokat véleményeztem, segítettem.
 • Hungarian wines get-together top-300 prominens borértője közt tartanak számon évek óta.
 • 3 éve egy zárt Facebook csoportban (140 tag) borkóstolások rendszeres szervezője és előadója vagyok. Mindezt a WSET L3 szabályai szerint, baráti társaságoknak, cégeknek, cégtulajdonosoknak, borkedvelő amatőröknek, edukációs jelleggel, nonprofit módon, hobbiként.
 • Borgonista.hu melyben Budapesten elsőként kiszállással baráti társaságoknak borkóstolókat tartok (22.000 Facebook oldal követővel).
 • Személyesen kóstoltam nemzetközi bortúrák alkalmával az összes hazai borrégión túl: Európa, Ázsia és Afrika számos híres borászati régiójában is (pár példa a kedvencek közül: Burgundia, Elszász, Andalúzia, Puglia, Toscana, Szicília), de olyan kisebb borászati régiókban is jártam bort kóstolni -is-, mint Jordánia, vagy az Azori-szigetek.
 • Decanter és Wine Spectator valamint a hazai Vince magazinok, borászati szaklapok, újságok és online kiadványok rendszeres olvasója, vásárlója. Továbbá az összes fontos borászati könyv rendszeres forgatója (The World Atlas of Wine, Wine Folly Magnum Edition, The Wine Bible és nem utolsó sorban Mészáros Gabriella borászati (tan)könyvei és számos magyar és angol borászati könyv és online hírlevél olvasója vagyok.
Prémium borok kóstolója (2011.)

Prémium borok kóstolója (2011.)

Borjour Magnum (2012.)

Borjour Magnum (2012.)

Budavári borfesztivál (2013.)

Budavári borfesztivál (2013.)

Miben tudok segíti a borászatoknak?

 • Több mint 70 borászati oldalt segítettem már eddig is a tanácsaimmal, az eredmények és a hatékony konverzió felé (leghíresebb közülük: Jancis Robinson MW). Borászati referenciák: lásd lentebb.
 • A boros honlap és a borászati webáruház készítésben (letesztelt, megbízható partnerekkel), fejlesztői csapat kiválasztásán koordinálásán át keresőoptimalizáláson keresztül, a szövegírásban is (blog is). Ezek mellett a Google Ads, kulcsszókutatás, konkurenciaelemzés, pozíció elemzés, látogatottság növelés stb.
 • Nálam nincs kidobott pénz! Perc alapú elszámolásban, transzparensen, ledokumentálható módon ellenőrizzük az alvállalkozókat, a borászati webáruház vagy borászati honlap elkészülését. Ebbe beletartozik a vállalt határidők betartatása és az árak revíziója is.
 • Én a honlap és az arculat felhasználóbaráttá tételének hatékony és eredményorientált megoldásával foglalkozom.
 • Sok borászati honlapkészítő vagy fejlesztő cég a saját kis csapatát hozza, és az történik a fejlesztésben is, amit ők mondanak vagy tanácsolnak. A honlap készítésekor sajnálatos módon kevesen nem kérdezik meg a borászt/tulajdonost mire lenne szüksége a következő 3-5 évben a borászatnak (azaz mi a valós célja, és mit várnak a készülő vagy megújuló honlaptól).
 • Borászati pályázati író cégekkel remek kapcsolatom van, sikerdíjas együttműködéssel.
 • Velem kedvező áron vagy fél-barter szerződés (borokban fizetés: díj 50%-a) is egyénileg megbeszélhető.

ChrisDry - David Bird MW (2012.)

ChrisDry - David Bird MW (2012.)

VinItaly (2014.)

VinItaly (2014.)

Nuits-Saint-Georges (2019.)

Nuits-Saint-Georges (2019.)

Mikor érdemes megkeresni a borászati SEO szakértőt?

Érdemes hallgatni rám, a szakértőre, mert tulajdonosi szemlélettel tudom támogatni a projektet, a borászat érdekében a legjobb ár-érték arányra koncentrálva kiválasztani és felügyelni a borászati honlapkészítési munkákat. Ennél nincs fontosabb kezdő lépés, hogy ne legyenek az lefolyóba kiöntött pénzek, hanem csak valóban megtérülő befektetés.

 

Ha több megrendelést szeretne: beszéljünk. Szót értek a borásszal, borászat marketingesével és a fejlesztőkkel is.

Borászati SEO referenciák (SEO audit, SEO és SEO tanácsadás)

 

Alliancewine, Prieler.at, Primitivo.hu, Márton birtok, Babarczi Pince, Barta Pince, Tornai Pince, Istenhegyi Borház, Laposa Birtok, Holnap Ott a Bor, Jackfall Bormanufaktúra, Büttner Borbirtok, Dobosi Pincészet, Chateau Mate, Frittmann Testvérek, Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet, Varsányi Pincészet, Lajver Borbirtok, Etyeki Kúria, Tóth Ferenc Pincészet, Bock Pince, Petrányi Pince, Matolcsi Pincészet, Világ Winery, Taschner Borház, Bóna Winery, Heimann Családi Birtok, Csobánci Bormanufaktúra, Grócz Pincészet, Csányi Pincészet, Mad Wine Borászat, Dominium Pincészet, Gizella Pince, Katona Borház, Sauska Borászat, Tomcsányi Családi Birtok, Garázsborok.hu, Weingut Wassmann, Czurda Szőlőskertje, Bukolyi Marcell Wine Farm, Dévabor, Streit-Zagonyi Borászat, Szedmák Borház, Daróczi Vinotéka, Csetvei Pince, Feind és Feind Pincészet, Tokaj Kikelet Pince, Maczkó Róbert Pincészete, Kovács Nimród Winery, Rejiji Wines, Jammertal Borbirtok, Gyukli Pince, Riczu Tamás Borászata, Szende Pince, Velin Borászat, Vesztergombi Pince, JancisRobinson.com, HungarianWines.eu, Pannon Tokaj, Boraszat.hu.