Trendek, szokások: szándék szerinti kulcsszókutatás

 • 510+ referencia
 • 30+ CMS SEO
 • 17+ év SEO tudás
 • 4+ kolléga
 • 710+ domain
 • 125+ SEO oktatás
 • 27+ SEO előadás
 • 98% elégedettség

Keresések:

 • iparág specifikus kulcsszavak
 • kereső kifejezések piaci versenye
 • keresési trendek, kulcsszó erősség
 • linkprofil erősség, tendencia
 • CF, DA, DS, LPS, PA, TF
 • szándék alapú keresés
 • üzleti réspiac szerint
 • érzelmi-, lokális keresés

Mit tartalmaz a kulcsszó kutatási díj?

 • A keresőoptimalizálás (SEO) meghatározó momentuma a megfelelő kulcsszavak felkutatása, hiszen ez által lehet esélyünk jó helyezést elérni a keresőkben azokra a kifejezésekre, amelyeket üzletileg fontosak. Ugyan az egyszerűbb kulcsszavakra jóval többen keresnek rá, de ezekre sokkal nagyobb a verseny is, továbbá abból eredően, hogy az egyszavas kereső-kifejezést beíró érdeklődő szándékaihoz nem feltétlen illeszkedik a weboldalunk.
 • Keresések 80%-a elsősorban informális keresés, nincs vásárlási szándék! Emiatt a 2-3 szóból álló kulcsszószópárosok, azaz a Long Tail szavak eredményesebbek.
 • Specifikus kulcsszókutatás, kulcsszavak meghatározása, kulcsszóelemzés: ország, régió, nyelvterület, szándék alapú, informális keresés, üzleti réspiac, témakör- és érzelmi-, lokális elköteleződés szerinti kulcsszóanalízis. ML/AI azaz Mesterséges Intelligencia (ChatGPT SEO) és fizetős kulcsszókutatási szoftverek bevonásával.
 • További vizsgált szempontok: CF, CPC, DA, DS, kulcsszó erőssége, linkprofil erősség, PA, havi keresések az elmúlt 12 hónapban, TF, tendencia szerinti keresések.
 • Szükséges a min. 20+ olyan kulcsszó (1-2-3 szavas szó), ami teljességgel releváns a cégre, termékére, szolgáltatására (mellőzzük a „minőségi”, „professzionális” stb.; általános, közhelyes fogalmakat).
 • A kulcsszókutatás, kulcsszavak meghatározása, kulcsszóelemzés akár 50-100 db kapcsolódó kulcsszóvariánst is eredményezhet (azaz kulcsszavanként ennyi variáns is lehetséges), amikre az adott országban keresés van.
 • A kulcsszókutatás dokumentuma további szűrés után felhasználható: a termékleírásba, blogba címnek kiegészítve azt mondattá, alcímeknek (H2, H3), belefogalmazni szinonimákkal rövid- és hosszú-leírásokba. Hasznos a kép file-ok neveit is átnevezni releváns, hasznos megoldásban.
 • kulcsszókutatás videós értelmezéssel, magyarázó csatolmányokkal.
 • Google pozíció ellenőrzés (helyezés ellenőrzés): Heti és havi riport a kért kulcsszavak aktuális állapotáról az előző héthez viszonyítva. Átlagos pozíció, legjobb pozíció, trendek, várható látogatók száma. Ár: 1000 Ft / kulcsszó.

Tendencia szerint

Réspiaci szegmens, szándék, kérdés, lokáció, linkprofil erősség stb. alapján.

Szövegírókkal

Kulcsszókutatás alapján: a keresett cím megírása, hasznos alcímekkel (H2, H3).

Videós magyarázat

Nem kell aggódni, hogy ha nem érted most még: a videóban mindent elmondok.

Az LPS azaz a kulcsszó erősség, amit link profil erőssége szerint mérik (0-100-as skála szerint). Másik értelmezésben: a kulcsszó nehézsége egy SEO mérőszám, amely megbecsüli, hogy egy adott kulcsszó esetén milyen nehéz lenne a Google első találati listáján elhelyezkedni, vagy mennyire nehéz az adott kulcsszóval a konkurenciával szembeni verseny.

A Keyword az a kulcsszó, kulcsszókifejezés (lehet szókapcsolat is), melyet a felhasználók keresőoldalakon begépelnek. Ezekre a kulcsszavakra optimalizálhatjuk leginkább a honlapunkat. Természetesen célszerű kiemelten foglalkozni azokkal a kulcsszavakkal, melyek legnépszerűbbek (a keresési szándék a lényeg). Erre a megoldás kulcsszókutatás: fizetős professzionális szoftverek használatával és SEO szakértő bevonása, hogy szakszerűen értelmezze az eredményeket.

A Long Tail azaz „hosszú farok” kulcsszavak a kettőnél több tagból álló kereső kulcskifejezések, vagy kulcsszavak vagy kulcsszófordulatok. Ezekre relatív kevesebb a keresés, ellenben nagyon sok variációban keresnek rájuk, összeadva mégis hatalmas jelentőséggel bírnak (ma már inkább a felhasználók is 2-3 szavas kifejezésekre keresnek).

A Focus Keywords azaz a fókusz kulcsszó. A fókusz kulcsszó egyszerűen az a legfontosabb keresési kifejezés, amelyre az adott oldalt rangsorolni szeretné a keresőmotorokban (többnyire az maga a Meta Title vagy a H1, néha H2 tag). Vannak elsődleges és másodlagos kulcsszavak is. A kulcsszavaknak 4 típusa van: short-tail (rövid egy szavas), long-tail (hosszú farok technikával 2-3 vagy több szavas), kulcsszó kérdések és válaszok és keresési szándék szerinti célzási kulcsszavak.

A Keyword Stuffing azaz a kulcsszó halmozás az amikor természetellenesen sokszor megismétel egy adott kulcsszót vagy számot a kontextustól eltérően többször egy tartalomrészletben. A kulcsszótömés rég óta megerősített negatív rangsorolási tényező. Ha a keresési rangsort szavak vagy kifejezések többszöri használatával próbálják manipulálni, az csak azt eredményezi, hogy a webhely alacsonyabb rangot kap a Google keresési eredményei között. Kulcsszó halmozás gyakori jellemző szavai hazai piacon („Olvass tovább”, „Kosárba”, „Itt”, „Kattints ide”, „Részletek” stb. szavak ugyancsak felesleges töltelék kulcsszavak). Az ideális kulcsszósűrűség: 2024-ben 1-1,2% a tartalmi szavak számának arányában.

A Keyword Density azaz a kulcsszó sűrűség. Sok SEO szakértő eltérően vélekedik. Az biztos, hogy 1,5 és 1,8% a maximum érték 2024-ben. Ám mások szerint 0,5% és 0,8% között ideális, de van akinek: 1,5 és 2,5% között tud kimagasló eredményt elérni. Ez azt jelenti, hogy minden 500 szavas tartalomnál, maximum 10-szer használhatja a fókusz kulcsszót. Mindez függ az ország specifikus kulcsszavaktól, a keresések havi számától, keresési szándéktól, a LPS-től és számos algoritmus és kulcsszó tényezőtől is.

A Keywords Planner azaz kulcsszó tervező segítségével hatékony, és releváns kulcsszavakat kereshetünk. Ez egy ingyenes eszköz, ami le tudja kutatni új kulcsszavakat, az általuk kapott keresések becsléseit és a célzás költségeit: leginkább a Google Ads-hoz használatos, de segít a SEO kulcsszavakban is.

A Keywords Generator azaz a kulcsszógenerátor, kulcsszókutató szoftverek ami kiválasztják a legrelevánsabb kulcsszavakat, amelyek előnyösek lesznek webhelye forgalmában. A megfelelő kulcsszavak használata kulcsfontosságú a megfelelő, releváns, célzott vásárlói közönség megtalálásához és bevonzásához.

 1. Ahrefs
 2. KWFinder
 3. Semrush
 4. SurferSEO
 5. Keyword Tool
 6. Answer The Public
 7. WordStream
 8. Jaaxy
 9. Moz
 10. SECockpit
 11. Google Search Console
 12. Ubersuggest
 13. Keywords Everywhere
 14. Google Keyword Planner
 15. Soovle
 16. Twinword A.I
 17. Google Trends
 18. AI-Writer
 19. GrowthBar
 20. Serpstat

Lista szubjektív, 17 év SEO szaktudásom alapján a leginkább használható és ár-értékben hasznos kulcsszókutató szoftverek (kulcsszó generátorok) alapján. Ezek némelyikét vagy többet is használunk kulcsszókutatásokhoz, több nézőpont átlagolt eredmények alapján. Persze az ügyfél is megveheti, de értelmezésük és a folyamatos fejlesztések alapján a változás követése egyáltalán nem egyszerű feladat, pláne az ügyfélnek a számára releváns kulcsszavak megtalálása pláne nem.

Hatékony kulcsszó = valós konverzióoptimalizálás!

Speciális SEO feladatokat bízd rám: ügyfél elégedettség és a profit növelése a cél.